Folketingskandidaten

23. september 2022

Energi politik er sikkerhedspolitik

Nyheder

70’ernes oliekrise fik Danmark til at flygte fra afhængigheden af de Arabiske landes olie. Her 40 – 50 år efter står vi i en ny energikrise fordi vi har gjort os afhængig af Ruslands gas.

Det er derfor både uforståeligt og faktisk også skræmmende, er der nu tales om at fremtiden, for hvad angår energiforsyningen i Danmark, skal løses i EU regi.

Man har med andre ord ikke lært af historien. Ikke lært af vores tidligere fejlbeslutninger.

Danmarks energiforsyning og sikkerhed skal ikke deponeres hos andre lande. Heller ikke andre EU-lande. Danmark skal være selvforsynende.

Hvis det skal ske inden for en rimelig tidshorisont, så er den bedste, reneste og sikreste løsning, at vi etablerer A-kraft som energikilde i kombination med vind- og solenergi.


Debatmøde om ældrepleje

Nyheder

Invitation:

Debatmøde om ældrepleje

Valget er ikke udskrevet i skrivende stund, men de lokale afdelinger af Venstre og SF tager forskud på glæderne med et debatmøde om ældrepleje.

En helt ny rapport om ældrepleje har titlen ’Ældrepleje med tid til omsorg’.  Med udgangspunkt i denne rapport debatterer Venstres Bo Sandberg og SF’s Lise Müller ældrepleje, som den bør udvikle sig.

Bo Sandberg og Lise Müller er begge folketingskandidater.

Mødet foregår den 4. oktober kl. 19 i Frivilligcenter Kerteminde, Regnar Langes Vej 1.

Alle er velkomne.

Af Carl Emil Aasland Winther, formand for Venstres Ungdom Østfyn og 

Bo Sandberg, folketingskandidat for Venstre i Nyborg og Kerteminde

Atomkraft er løsningen på energi- og klimakrisen. Vi oplever for tiden et enormt tryk på de økonomiske ressourcer grundet manglende gas fra Rusland. Kunne det være mere ironisk? Vi er ved at gå til grunde over mangel på en CO2-udledende energikilde fra et diktatorisk land. Det er fuldstændig absurd, at vi i et moderne og industrialiseret land ikke kan formå at opretholde en stabil og grøn elforsyning.

Vi jokkede allerede i spinaten tilbage for i hvert fald 20 år siden. Her havde vi endnu ikke accepteret en indmarch af atomenergi, og vi ser nu prisen, vi måtte betale for vores falske frygt.

Vi har i dagens Danmark nu to valg. Vi kan enten undlade at etablere atomkraftværker, der producerer ren og stabil energi, og satse på vind- og solenergi som supplement til en sort energiforsyning fra kul og gas. Eller vi kan igangsætte opførelsen af værkerne og være forsynet med billig, ren og stabil energi inden for det næste årti. Det er altså nu vi skal vælge rigtig. Vælge atomenergi.

Vand-, vind- og sol er ikke leveringssikker som bærende energikilder. Det er hyggeligt at have dem, og det føles meget rart at sige, at vi fungerer i harmoni med naturen, men virkeligheden er bare en anden. Vindmøller ødelægger vindsystemerne, solceller optager for meget areal og vandkraft kræver energi fra vand, som Norge mangler lige nu grundet tørke. Vi skal ikke afskaffe vind- og solenergi, men vi skal bare sørge for en stabil og ren hoved forsyning.

Det er enormt vigtigt at huske på, at atomkraft ikke er farligere end vores nuværende energiproduktion. Først og fremmest så udsender reaktorerne ikke sundhedsskadelig stråling. Det vil sige, at man kan bo ved siden af et kraftværk uden at tage skade. Ifølge flere rapporter er produktionen mere sikker end selv vind- og solenergi målt i dødsfald og arbejdsulykker pr. produceret strøm time.

Derefter så skal det nævnes, at affaldet ikke er et reelt problem. Atomaffald bliver der produceret minimalt af, og man kan reelt set heller ikke være bekendt at kalde det affald. I de nye FNR- og MSR-reaktorer er det muligt at genanvende atomaffald og dermed kan man skabe 20 gange mere CO2-fri energi. Det er de rigtig dygtige til i Frankrig.

Og lad os så snakke om elefanten i rummet: Tjernobyl. Katastrofen er et vellykket forsøg på at overbevise folk om, at atomkraftværker er usikre, kan springe i luften når som helst og har slået tusindvis af mennesker ihjel. Det er heldigvis bare ikke sandt. Ifølge FN er det kun omkring 60 dødsfald, der kan spores tilbage til Tjernobyl, og WHO estimerer, at omkring 4000 kommer til at dø tidligere grundet katastrofen. Til sammenligning så dør der hver dag(!) 10.000 mennesker af luftforurening.

Argumenterne for atomkraft er endeløse. Vi skal bare i gang med at omstille os og vænne os til tanken. Når vi går i gang med opførelsen af værkerne, så kan man også med ro i maven huske på, at vindenergi kræver hele 976 gange mere plads end atomkraft. Hvis Danmark skulle køre på 100% vind, ville det kræve hele Jylland. Til sammenligning vil det kun kræve 1/5 af Samsø med atomkraft som kilde.

Nationen skal drives af atomkraft og det kan kun gå for langsomt. Logiske argumenter er svære og næsten umulige at finde i kampen mod denne geniale, rene, billige og stabile energiform. Modstandere skal stoppe med at være så forskræmte og resistente over for fakta. Lad os i fællesskab tage det tilsyneladende svære trin og sikre nationen og fremtidige generationer mod energiafhængighed.


Venstre i Nyborg kredsen (Nyborg og Kerteminde kommuner) har afholdt opstillingsmøde på Nyborg Strand den 31. august kl. 19.00. På mødet blev Bo Sandberg valgt som kredsens folketingskandidat.

Bo Sandberg har mere end 25 års ledelseserfaring fra det private erhvervsliv, bl. a som adm. direktør og bestyrelsesmedlem. Senest med egen virksomhed inden for rekrutteringsbranchen. Et virke som blandt andet blev brugt til med succes at bekæmpe aldersdiskrimination på det danske arbejdsmarked. Bos indsats kronedes med vedtagelsen af at det fra den 1. juli 2012 ikke længere er tilladt at efterspørger, registrere eller selektere på ansøgers alder.

Bo Sandberg er også stærkt engageret lokalt, bl. a som repræsentantskabsmedlem i NEF-fonden og kirketjener i Munkebo. Bo Sandberg er desuden formand for Venstre i Kerteminde

I Venstre i Nyborg kredsen er vi stolte af at kunne præsentere en lokal folketingskandidat med et så flot CV og en solid erhvervserfaring. Vi glæder os til samarbejdet i den kommende valgkamp og ser frem til at Østfyn forhåbentlig får sit eget folketingsmedlem ved det kommende valg.

 

 

Yderligere spørgsmål kan rettes til:

Bo Sandberg
folketingskandidat vor Venstre i Nyborg Kredsen
Tlf.: 61795330 eller mail: [email protected]

Flemming Kjærulf
kredsformand for Venstre i Nyborg kredsen
Tlf: 53830053 eller mail: [email protected]